ne., 26. duben 2020 13:33

Vláda uvolňuje krizová opatření. UP se otevírá i pro studenty nižších ročníků

Během čtvrtka 23. dubna Vláda České republiky urychlila o dva týdny proces postupného uvolňování krizových opatření v souvislosti s příznivým aktuálním vývojem šíření nákazy COVID-19. Od pondělí 27. dubna tak budou moci otevřít obchody do 2500 metrů čtverečních, autoškoly, posilovny bez zázemí, botanické zahrady, knihovny a vysoké školy. Provoz vysokých škol bude probíhat pouze v omezeném režimu při maximálním počtu pěti lidí. Dveře základních a středních škol zůstanou nadále zavřené.

Olomouc - Doposud byl umožněný omezený provoz vysokých škol pouze pro studenty absolventských ročníků bakalářského, magisterského a doktorského studia. Ten měl zajistit zejména možnost domluvy individuálních konzultací a zkoušek, včetně státnic a rigorózních zkoušek. Nově bude tento režim umožněný pro studenty všech ročníků, běžná kontaktní výuka však bude nadále přerušená. Při účasti nanejvýše pěti lidí budou moci studenti po předchozí domluvě s pedagogy navštívit prostory univerzity v rámci praxe, konzultace, práce v laboratořích, zkoušek, státnic či výpujček knih z knihovny. Přístupné budou tedy i prostory Zbrojnice, knihy si však studenti budou moci vypůjčit pouze po předchozí rezervaci. Ve všech uvedených případech budou platit pravidla dvoumetrových rozestupů, zakrytí dýchacích cest rouškami a další hygienická opatření.

Možnosti zahraničních studentů

Podmínky pro příjezd zahraničních studentů do Olomouce se liší podle délky jejich pobytu. V případě, že student navštíví Olomouc na méně než 24 hodin, bude mu pro vstup do České republiky stačit potvrzení z vysoké školy o účasti na zkoušce. Bude se na něj vztahovat větší omezení volného pohybu po území ČR, bude tedy mít vymezenou nezbytně nutnou trasu na dostavení se ke zkoušce a zpět do jeho vlasti.

Pokud studenti budou potřebovat navštívit univerzitu na více než 24 hodin, budou mít dvě možnosti. První možností bude doložit při vstupu do země potvrzení o absolvování testu na přítomnost COVID-19 s negativním výsledkem, test zároveň nesmí být starší než čtyři dny. Druhou možností bude pro zahraniční studenty po vstupu do země neprodleně informovat o jejich příjezdu Krajskou hygienickou stanici Olomouckého kraje a po příjezdu do Olomouce absolvovat povinnou čtrnáctidenní karanténu.

Aktuální situaci a novinky můžete sledovat na webových stránkách: https://www.upol.cz/covid-19/

Zobrazeno 755 krát
Naposledy upraveno: út., 28. duben 2020 09:59
Pro psaní komentářů se přihlaste