pá., 14. duben 2017 16:13

Anarchista Lukáš Borl je znovu na svobodě

Anarchista Lukáš Borl je znovu na svobodě Zdroj: Policie ČR
Most- Okresní soud v Mostě včerejším dnem rozhodl o propuštění Lukáše Borla z vazební věznice. Policie anarchistu zatkla v září loňského roku. Na svůj verdikt bude čekat na svobodě pod dohledem probačního úředníka. Kvůli údajné spojitosti se Sítí revolučních buněk obviněnému hrozí až deset let vězení.

Anarchista Lukáš Borl se po sedmi měsících dočkal propuštění z vazby. Stalo se tak poté, co soud zamítl prodloužení vazby a obviněný složil peněžní kauci. "Soud rozhodoval o druhém prodloužení vazby, my jsme soudu dali určité záruky a on jej propustil," uvedl pro server Aktuálně.cz Borlův advokát Pavel Uhl. Podle policie se Borl dopustil hned několika trestných činů. A to konkrétně založení, podpory a propagace organizace Síť revolučních buněk, vydírání a přečinu poškození cizí věci. 

Organizace Síť revolučních buněk se sama v minulosti příhlasila k několika žhářským útokům. Nejznámější z nich patří k protestním akcím proti pražské restauraci Řízkárna, respektive jejímu majiteli. Podle útočníků majitel prý nevyplácel řádně mzdy svým zaměstnancům. 

Pro Lukáše Borla není situace z loňského podzimu první takovou zkušeností. V roce 2015 zadržela policie 11 lidí při takzvané akci Fénix. Brzy ho však propustila. Její podezření v souvislosti se Sítí revolučních buněk se tehdy ukázalo mylné.

Zobrazeno 2184 krát
Naposledy upraveno: ne., 16. duben 2017 23:49
Pro psaní komentářů se přihlaste