út., 30. duben 2019 11:46

Olomouc zažije 15. ročník přehlídky studentských filmů

15. ročník přehlídky studentských filmů 15. ročník přehlídky studentských filmů Zdroj: Autorkou plakátu je Zlata Škarabelová
Olomouc - Už 15. ročník přehlídky studentského filmu v Olomouci pod názvem Vřed dává studentům opět příležitost prezentovat svou audiovizuální tvorbu. V rámci doprovodného programu se představí i mimoolomoučtí tvůrci. After party slibuje vydatnou nálož techna a tvrdších subžánrů. Datum přehlídky připadá na čtvrtek 2. května a své prostory 15. ročníku události propůjčí Umělecké centrum Univerzity Palackého v Olomouci. Akce odstartuje v 17 hodin ve filmovém sále. 

"Čeká nás dlouhý večer, který se bude skládat ze soutěžního bloku filmů, za kterým budou následovat věcné komentáře poroty. Celou dobu bude také přístupný doprovodný program prezentující krátké snímky od lidí mimo olomouckou sféru. Po soutěžním bloku a rozhodnutí diváků a poroty o vítězi bude následovat v prostorách Divadelního sálu neutichající after party," láká na letošní ročník VŘEDu organizátorská trojice Karolína Hruboňová, Sára Jarošová a David Neumann.

O vítězi soutěžního bloku, do kterého se mohli přihlásit studenti kteréhokoli oboru Univerzity Palackého či středních škol, rozhodne odborná porota a diváci. Organizátoři akce vítali krátkometrážní filmy se stopáží do 25 minut. Zájemci mohli své snímky natočené v období uplynulého roku přihlašovat do 30. dubna. Počet přihlášených snímku na tvůrce není nijak limitovaný. Podmínkou však je účast alespoň jednoho ze zástupců filmu na veřejném promítání. Předpokládaný čas vyhlášení je mezi osmou a devátou hodinou.

Ve 20 hodin slibují organizátoři akce počátek after party v divadelním sále. O hudební produkci se postarají domácí zástupci techno scény v podání Gertie Adelaido nebo Hluk 948. Experimentální odnože tvrdšího ražení představí německý projekt Del_F.64.0 nebo Vince of Zamunda a Abraham Wurstkessel z Austrálie. 

Zobrazeno 1218 krát
Naposledy upraveno: út., 30. duben 2019 21:53
Pro psaní komentářů se přihlaste