pá., 1. prosinec 2017 16:07

Křišťálová lupa: Projektem roku je Hlídač státu, DVTV obhájila loňské úspěchy

12. ročník Křišťálové lupy zná svoje vítěze 12. ročník Křišťálové lupy zná svoje vítěze Zdroj: kristalova.lupa.cz
Praha - Dvanáctý ročník ankety Křišťálová lupa zná své vítěze. Projektem roku se stala služba Hlídač státu. Internetová televize DVTV si odnesla potřetí cenu popularity. Organizátoři soutěže vyhlašovali vítěze ve 14 kategoriích.

Ve čtvrtek večer v pražském Divadle Archa vyhlásili organizátoři ze serveru Lupa.cz vítěze soutěže Křišťálová lupa – Cena českého internetu. Internetová televize DVTV už potřetí získala Cenu popularity a zároveň se jí podařilo opětovně zvítězit v kategorii Zpravodajství, kde těsně za sebou nechala iDNES.cz. ČT24 na třetím místě si tentokrát oproti loňskému ročníku o jednu příčku polepšila. Odborná porota vyhodnotila jako Projekt roku Hlídač státu, za kterým stojí internetový podnikatel Michal Bláha. Kromě vítězného projektu provozuje Bláha také několik dalších aplikací na podobné bázi.  

Osobností roku se stal moderátor Janek Rubeš známý z pořadů Honest Guide nebo Praha vs. Prachy vysílaných na internetové televizi Stream.cz. Obsahovou inspirací se stal server HlídacíPes.org. Alza.cz se usadila na první příčce v kategorii Internetové obchodování, a e-commerce inspirací se staly Alza Bitcoiny. Po roční pauze se na první příčku v kategorii Nástroje a služby vrátila Československá filmová databáze. Anticenu odborné poroty obdržela EET v oblasti e-commerce.

O pořadí rozhodovala odborná porota a internetová veřejnost. Ta hlasovala v kategoriích Cena popularity, Internetové obchodování, Nástroje a služby, One(wo)man show, Zájmové weby a Zpravodajství.  Křišťálová lupa už dvanáctým rokem odměňuje nejzajímavější a nejoblíbenější projekty a služby českého internetu. 

Zobrazeno 1775 krát
Naposledy upraveno: ne., 3. prosinec 2017 11:04
Pro psaní komentářů se přihlaste