út., 8. říjen 2024 15:11

Prahou zavoní káva. Co čeká návštěvníky Prague Coffee Festivalu?

Festival Kávy v Praze Festival Kávy v Praze Zdroj: coffeefest.cz
Praha - Už po dvanácté se v Holešovické tržnici uskuteční Prague Coffee Festival, který proběhne 12. a 13. října 2024. Tento jedinečný festival pro milovníky kávy nabídne bohatý program plný ochutnávek z desítek pražíren napříč celou Evropou a setkání s profesionálními baristy. Kromě toho se návštěvníci mohou těšit na přednášky známých osobností, jako je barman a autor knihy Spiritual Coffee Martin Hudák. Festival nabídne také interaktivní workshopy a diskuse o novinkách v kávovém průmyslu a technologiích, což z něj činí skvělou příležitost pro všechny, kteří chtějí proniknout do tajů přípravy a kultury kávy.

Co vše je tedy možné na festivalu kávy dělat? Můžete navštívit workshopy o tom, jak si připravit luxusní kávu i v jednoduchém domácím prostředí, nebo třeba instruktáž zaměřenou na pražení kávy. Lze si také zajít na přednášku, kde budete mít možnost nejen poslouchat, ale také se zapojit do diskusí o tom, jak se mění a vyvíjí technologie, jak se zlepšuje příprava kávy a o vztazích designu a technologií.

Festival letos navštíví také známé tváře z oboru barmanství, například Martin Hudák, který je nejen ikonou mezi barmany, ale také 2017 World Coffee In Good Spirit Champion a autor knihy Spiritual Coffee, která se zaměřuje na rozmanité kávové koktejly. Těšit se můžete na jeho přednášku Past, present & futur of coffee cocktails, která se uskuteční oba dny festivalu, a také na podepsané výtisky jeho knihy. Druhým hostem bude Petra Veselá, která v neděli uspořádá autogramiádu své Knihy o Kávě.

Festival byl založen s cílem podpořit českou kávovou kulturu a poskytnout prostor pro setkání všech, kdo mají kávu rádi, ať už jde o profesionální baristy, kavárníky, začátečníky nebo ty, kteří už kávě rozumí, ale chtějí se dozvědět více o jejích chutích, vůních a různých formách. Prague Coffee Festival se snaží představit téma kávy v širokém kontextu, aby si každý návštěvník našel to své.

Tato akce se snaží propojit svět profesionálů s kávovými nadšenci. Nabízí jedinečnou příležitost ochutnat kávu z desítek pražíren a objevovat fascinující kávové příběhy z celé Evropy. „Náš festival není jen o degustaci kávy. Je to také místo pro vzdělávání a sdílení znalostí. Chystáme workshopy a přednášky, které otevírají dveře do fascinujícího světa kávy,“ uvádí pořadateůé na svých stránkách.

Zobrazeno 136 krát
Naposledy upraveno: pá., 18. říjen 2024 12:27
Pro psaní komentářů se přihlaste