čt., 19. březen 2020 16:45

Poslední koncert turné Ghost za sebou nechává trpkou pachuť

Plakát skupiny pro koncert v Mexiku Plakát skupiny pro koncert v Mexiku Zdroj: David M. Brinley Illustration
Mexico City - Ve čtvrtek 19. března obletěla svět zpráva o první oběti nového typu koronaviru COVID-19 v Mexiku. Jedná se o muže ve věku 41 let, který trpěl cukrovkou, jak napsala agentura Reuters.

Muž se měl nakazit 3.března během koncertu švédské scooby-doom metalové kapely Ghost, která právě v Mexico City tu noc zakončila turné k albu Prequelle, jehož cyklus vydání započal na jaře roku 2018 a hlavním tématem byla epidemie moru, která se Evropou prohnala ve středověku.

Aby těch poněkud nešťastných náhod nebylo málo, evropská část turné byla pojmenována příznačně The Ultimate Tour Named Death neboli Ultimátní turné jménem smrt a poslední koncert v Mexiku snad ještě příznačněji A Final Gig Named Death neboli Finální koncert jménem smrt.

Rok vydání alba - 2018 - jsem nezmínil náhodou. Teď už spíše pro vyznavače konspiračních teorií - je tématika alba pouhou koincidencí s aktuálním děním a nebo je Tobias Forge, frontman kapely, věštec a génius?

Nešťastná událost se na koncertu kapely Ghost nestala poprvé. 31. května 2018 v Milwaukee museli přerušit koncert kvůli jiné tragické události - dvaapadesátiletý fanoušek zkolaboval uprostřed show. I přes dlouhou resuscitaci se ho nepovedlo přivést zpět k životu. Později se ukázalo, že se jednalo o kardiaka, který měl se srdcem dlouhodobé problémy a tu noc zemřel právě na infarkt.

Zobrazeno 1526 krát
Naposledy upraveno: pá., 20. březen 2020 13:02
Filip Rabenseifner

Student muzikologie a mediálních studií, redaktor na KlasikaPlus.cz, copywriter na TopRanker.cz, editor zde na PresUP a správce facebookové stránky PRES.UPmedia.

Pro psaní komentářů se přihlaste