so., 10. listopad 2018 22:12

Studenti z Kojetína podporují vzdělávání v Keni

Tváře celého projektu Tváře celého projektu Zdroj: Septimáni z gymnázia v Kojetíně
Olomoucko - Již třetím rokem se studenti z kojetínského Gymnázia rozhodli zapojit do projektu Světová škola. Letos chtějí pomáhat dětem ze sociálně slabých rodin v Keni sběrem hliníkových plechovek. Výtěžek půjde na školní pomůcky. 

„Jsme parta studentů Gymnázia Kojetín a již třetím rokem se zapojujeme do projektu Světová škola. Jako cílovou skupinu jsme si letos zvolili studeny z Keni. Tam bychom chtěli poslat nové školní pomůcky. Na jejich nákup chceme vydělat sběrem hliníkových plechovek, proto vás prosíme o pomoc. Čím více plechovek, tím více pomoci. Každá plechovka se počítá," uvedli svůj projekt 11. října studenti ze septimy. Následně zveřejnili místa, kam můžete plechovky do 31. května odnášet, a další den se rozhodli uklidit odpadky v okolí Kojetínského rybníka. Odhozené plechovky, které při úklidu našli, vyčistili a přidali je do své charitativní sbírky.

Dále na svém facebookovém profilu uvedli, že mají v plánu celkem sedm přednášek na téma Keňa pro studenty nižšího stupně. První přednáška, která proběhla 21. října se týkala zeměpisných informací o zemi, kde chtějí pomáhat. Žáci se na ni mimo jiné dozvěděli, kde se Keňa nachází, jakými jazyky se tamní obyvatelé dorozumívají, nebo třeba to, jakou měnu používají. Jejich pozornost si následně ověřovali dotazníkem, aby se ujistili, že si z přednášky alespoň něco odnesli. Příští přednáška se ponese v duchu tamní biologie. 

V rámci projektu si připravili i menší divadelní představení. To proběhlo 2. listopadu a tématem byl Halloween. Po jeho skončení měli diváci možnost odevzdat své plechovky přímo na místě. 

Kromě Kojetína si studenti domluvili sběrná místa i v okolních městech. Například v Kroměříži na Dětském světě, v Chropyni, v Prostějově, v Klenovicích nad Hanou, Němčicích na Hané a na Rusavě. 

Co je to Světová škola?

Světová škola je projekt zaměřený na lepší a zábavnější formu vzdělávání. V české republice se ho účastní již 84 vzdělávacích zařízení od mateřských škol po střední. Ve zbytku Evropy je to pak 200 zařízení. Projekt si klade za úkol hlavně přípravu žáků na reálný život v globalizovaném světě metodou uč se, zjišťuj a jednej. Hlavní slovo mají potom sami žáci a pedagogové pouze vypomáhají s realizací.  

 

 

 

 

Zobrazeno 1856 krát
Naposledy upraveno: st., 14. listopad 2018 22:08
Pro psaní komentářů se přihlaste